• Gott Nytt År!

  Jag vill passa på att tacka alla för ett mycket bra år tillsammans med en liten summering utav 2015.

  Tycker att det är roligt att vi fick tag på lite nya vatten. Vi kunde presentera flera nya vattenhål detta är bland annat på Järlöv, ”joels håla” och nere på Ängarna utanför Tvååker. Vi fick även mer mark längs med ån som flyter genom Anneberg, Munkån. Vi kommer att jobba hårt med dessa nya vatten under 2016.

  Utsättningen av änderna gick bra även detta år. Magnus Gudmundsson på Gudmundslunds Viltuppfödning kom som vanligt upp med änderna, vi började sätta ut dessa i början på Maj månad. Innan dess stängslade vi in de flesta av vattnen där vi skulle sätta ut dessa änder. Stängslet gör att vi håller änderna på plats och till viss del rovdjuren utanför.
  Räv och minkjakten gått riktigt bra i år. Vi har lyckats bra med att sätt våra minkfällor på rätt platser vid de nya vattnen och fångar bra med mink, även vid de tidigare vattnen tar vi mycket mink.

  Änderna växte på bra och i slutet av juli månad började dom att flyga och just när man kunde känna sig lugn med att änderna börjat att flyga så kom våra fasaner på plats.. Detta projekt var ingen höjdare, allt började bra men när det skulle börja att dra ihop sig för jakt var dom överallt och ingenstans. Räv, hök, katt och mård splittrade min fasanutsättning.
  Jag ger inte upp utan vi provar nästa år också!

  Fösta andjakten var den 21 aug, vi hade nästan all spannmål kvar ute på åkrarna och 28 grader med lite sjöbris. Hundar och människor fick bekänna färg denna jaktdag.
  Allt gick bra vi nådde vårt mål. Alltid skönt när första jakten är avklarad, nu vet jag hur änderna kommer att flyga under säsongen.

  Vi har även detta år börjat med lite lerduveskytte innan jakterna hos Kalle Dalenbäck på Järlövs Skjutskola och jaktskyttebana. Detta ser jag som väldigt positivt, det blir lite som att värma upp innan man ställer sig på en driving range och slår sig en hink med bollar innan man går ut och spelar golf.
  När de gäller detta så hoppas jag att detta fortsätter även under 2016 och att jägarna är positiva till detta.

  Luncherna som vi har serverat i jaktstugan under detta år har varit fantastiska! Tack Ola Axelsson, du är grym på att hantera det vilda köttet.

  Måste också säga att ni som kommer och jagar här hos oss, ni lyssnar bra på mina regler och förmaningar. Vi har inte behövt att använda de röd korten en enda gång detta år

  Jag vill även säga Gott Nytt År och ett stort tack till alla våra apportörer, medhjälpare och alla ni andra som gör detta möjligt. Utan er hade detta inte gått att genomföra!

  Så tack för detta år och Gott Nytt År allesammans.

  Jonathan Fexgård

  11541957_1454180464904741_2886304016181362699_n

Comments are closed.